چه زمانی میتوانیم برای پایان کرونا جشن بگیریم؟ و چند سوال دیگر
شاید این روزها در ذهن بسیاری از مردم این سوال مطرح باشد که اپیدمی کووید-۱۹ تا چه زمانی صعودی بوده و چه زمانی میتوانیم برای پایان کرونا جشن بگیریم؟
در این زمینه دکتر حمید سوری – شیوعشناس و عضو ستاد فرماندهی کنترل ویروس کرونا، به ایسنا گفت: طبق محاسبات اولیه برآورد میشود اگر بتوانیم ۶۰ درصد مردم جامعهمان را از مواجهه با افراد مبتلا، محافظت کنیم، اپیدمی کروناویروس جدید در یک دوره بیماری دو هفتهای روند کاهشی خود را آغاز خواهد کرد.
باید توجه کرد که در اپیدمیهای پیشرونده، سه روند وجود دارد؛ یک روند افزایشی، یک روند پایداری و سپس روند کاهشی. در حال حاضر روند اپیدمی کووید-۱۹، در زادگاه آن یعنی ووهان چین به حالت پایداری رسیده است. اپیدمی که در کشور ما هم ایجاد شده، ممکن است تا چند هفته در جامعه وجود داشته باشد و سپس به مرحله ایستایی برسد.
هر چند که هنوز روند افزایشی بیماری را در کشور طی میکنیم، اما امیدواریم ظرف یک تا دو هفته آینده به حالت ایستایی برسد که البته به رفتار مردم بسیار بستگی دارد.
در بیماری کووید-۱۹ اگر طی دو دوره بیماری یعنی طی ۲۸ روز مورد جدیدی از بیماری را نداشته باشیم، آنگاه میتوانیم جشن بگیریم که این اپیدمی را شکست دادهایم.
وی تاکید کرده است که زنجیره انتقال کرونا ویروس با ماندن در خانه قطع میشود. این درحالیست که خروج افراد عادی از منزل مسیر مبارزه با کرونا را طولانیتر و کار را پیچیدهتر میکند. بنابراین اگر دلسوز مردم، استان و کشور خود هستید از خانه خارج نشوید.
مقابله با استرس کرونا
محمد حاتمی ،رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: متاسفانه اقدامات زمینهسازی ذهنی برای این ویروس انجام نشده بود و فقط میگفتند که کرونا در ایران نیست، اما به یکباره اعلام شد که چند نفر در قم فوت کردند و این موضوع استرس و اضطراب زیادی را در مردم ایجاد کرد.
وی اضطراب و استرس را جزو ذاتی ورود ناگهانی این ویروس به کشور دانست و افزود: درصدی از وجود اضطراب در افراد خوب است، چراکه باعث رعایت اقدامات بهداشتی و خود مراقبتی میشود، اما…
اما اگر میزان استرس از حدی فراتر رود هورمون کورتیزون کاهش مییابد و سیستم ایمنی بدن تضعیف و نهایتاً بدن آماده بیماریهای صعب العلاج خواهد شد.
حاتمی که در برنامهای رادیویی صحبت میکرد، با بیان اینکه مردم باید این اضطراب را بپذیرند و به اضطراب خود توجهی نکنند گفت: در شرایط فعلی که مردم در خانه هستند و سبک زندگی خود را تغییر دادهاند، توصیه میکنیم که از اقداماتی مانند ریلکسیشن و سرگرم کردن خود و اعضای خانواده و مطالعه و نوشتن خاطرات خود برای مقابله با این استرس استفاده کنند و…
ساخت مواد ضدعفونی کننده با وایتکس

اولیاسمیع، سخنگوی اورژانس همدان بیان کرد: برای ساخت موادضدعفونی کننده می توان از یک ظرف مناسب و نسبت ۹ به یک آب و وایتکس استفاده کرد که یک ضدعفونی کننده قوی بوده و انواع سطوح را تمیز می کند. همچنین استفاده این غلظت از وایتکس برای سطوح فلزی نگران کننده نبوده و باعث آسیب آنها نمی شود.
وی افزود: در شرایط عادی نیاز به استفاده از ماسک نیست و مردم تنها در صورت حضور در جمع از ماسک استفاده کنند چرا که استفاده مداوم از ماسک میزان اکسیژن ورودی را کاهش داده و سلامت فرد را به خطر می اندازد.
وی با بیان اینکه در استفاده از ماسک باید تاریخ مصرف و نحوه نگهداری مورد توجه قرار گیرد، تأکید کرد: استفاده از ماسک بیشتر از هشت ساعت و نگهداری آن در مکان های نامناسب آن را به یک منبع آلودگی تبدیل خواهد کرد.
آیا لباس منبع مهمی برای انتقال ویروس است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: لباس منبع چندان مهمی برای انتقال آلودگی از یک فرد بیمار به فرد دیگر نیست.
مردانی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از افراد بعد از هربار بیرون رفتن از منزل اقدام به شست و شوی لباس های خود می کنند، گفت: چنین اقدامی ضروری نیست اما بهترین کار برای فردی که از بیرون وارد منزل میشود، قرار دادن لباسها در کمد جلوی ورودی آپارتمان است.
وی افزود: افراد بعد از اینکار و شست و شوی دستهای خود با آب و صابون میتوانند لباس منزل را به تن کنند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی همچنین تاکید کرد که لباس کار کادر درمان حتما باید از لباس محل های دیگر مجزا باشد.

مردانی در مورد زمان مناسب شست و شوی لباس ها توضیح داد: افراد در صورت رعایت این نکات می توانند بدون شست و شوی روزانه مجدد لباسشان را به تن کنند و طبق روال عادی اقدام به شست و شوی آن کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کفش نیز نمی تواند منبع چندان مهمی برای انتقال ویروس کرونا باشد، یادآور شد: اگر کفش آلودگی ظاهری نداشته باشد، قرار دادن آن در جاکفشیهایی که معمولا در ورودی آپارتمانها قرار دارد، مشکلی ایجاد نمیکند.
منبع : ایسنا
گردآوری شده در تیم تولید محتوای سوپرمارکت آنلاین تزول